Patone sätter färgen för 2018

Pantone har utsett årets färg till Ultra Violet. Ett spännande val och jag ser fram emot att se vilka nya inredningsprylar detta kommer generera! Ett enkelt sätt att uppdatera hemma och man vill ha lite nytt utan att riva ut hela rum är att byta ut sina accentfärger. Lättast är att byta ut är textiler, tavlor och varför inte matcha med snittblommor? Generellt föredrar jag möbler i neutrala färger och att använda accentfärger på sånt som är lätta att byta ut och variera. Hur snyggt en mossgrön sametssoffa än må vara, bör man vara helt säker på att den är en stil man kan leva med över tid. Själv föredrar jag att kunna variera och därför maxar jag bland annat soffkuddar, filtar, gardiner eller dukar.

 

När man söker runt lite på Prints hittar man också väldigt fina motiv som går i ultra violeta teman. Är det bara jag eller blir man också väldigt sugen på att resa när man ser dessa biler?

 

 

Pantone har utsett trendfärger sedan 2000. En hemlig grupp som företräds av olika standardgrupper stänger in sig i två dagar och diskuterar och överlägger innan de bestämmer vilken färger som ligger allra bäst till i tiden. Mest förekommande har varit blå eller rosa/röda nyanser. Till exempel så utsågs Blue Turquoise 2005 till favoriten och så tidigt som 2010 var det dags för Turquoise. Kan man ana att någon i gruppen gillar turkos kanske..? Färgerna slår igenom i mer än bara inredning, vi kan förvänta oss att se samma färgskalor inom klädindustri, kosmetik men också färgtema på bröllop brukar ta efter det vi ser inom inredning. På senaste Elle-galan hade man bytt ut den röda matten mot den lila.  En annan rolig sak med ultra violet är att det gör sig så väldigt bra tillsammans med guld och mässing. Förstå vilka vackra dukningar man kan göra till nästa middagsbjudningar.  Vad tror ni kommer att vara årets färg 2019? Det gäller att vara lite uppmärksam under året för att kunna gissa detta i förtid..  2018 var det grön som gällde och det har varit ganska bra variation mellan grönt, blått och rött. Endast ett år har det varit en gul färg som vunnit – ska man våga chansa på denna högoddsare i form av kanske orange eller är den gamla skrönan ”gult är fult” för svår att knäcka..?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *