Att köpa solceller i Sverige

Köpa solceller

Att köpa solceller är för många ett stort beslut. Utifrån en intervjustudie med solcellsbyggare kan vi konstatera att blivit allt mer lönsamt med solenergi de senaste åren.  Även med en kalkylränta på 3-4% kan investeringen i solceller vara positiv på ganska kort tid. Man vad avgör om affären blir lyckad?

Att välja en duktig entreprenad för solpaneler

Det finns en uppsjö av olika entreprenader som sysslar med montering och installation av solceller. Även stora företag som t.ex. Vattenfall och Elon är verksamma på konsumentnivå. Uppdraget för en solcellsmontör är ett omfattande sådant. Från första kontakt till monterad solcellsanläggning är processen lång. T.ex. ska de vara väl tillgängliga för kunden, kunna göra en precis och individuellt anpassad solcellskalkyl samt ha kompetens och processer för den logistik som krävs för själva installationen. Inte nog med det så ska de dessutom gärna hjälpa kunden med den administration som krävs för att faktiskt ansluta systemet till elnätet.

Med det sagt kan vi bara rekommenderar att du väljer installationsföretag inom solenergi med omsorg. Kolla på betyg på Google, Trustpilot, Rejta etc. Undersök  hur länge bolaget varit aktivt och om de har någon betydande omsättning på t.ex. allabolag.se. Se gärna till att träffa flera olika entreprenader för att bilda dig en uppfattning om vilka kring vilka som kan leverera den solcellsanläggning och service som du eftersöker.

Sol bakom moln

Köpa solceller från webbshop

Ett annat alternativ är att köpa solceller direkt från en webbshop. Även i denna niche  finns en mängd olika aktörer, de flesta är vad man kan anse mindre webbshoppar, som specialiserar sig på att sälja direkt till konsumenter. När du vill lägga en beställning på solceller är det likväl viktigt att kolla på så bolaget har funnits mer en ett par år och har en omsättning som är betydande. Det finns nämligen en risk att man står utan produkt, om bolaget skulle gå i konkurs innan leveransen är slutförd.

Vi har sett att det skett en stor del nyetableringar inom området solenergi och solceller. Den het kandidat där man kan köpa just solceller är hemsol.se, där kan man även göra en helt gratis solcellskalkyl. Istället för att endast erbjuda kunderna en webbshopslösning verkar de även hjälpa kunderna att utföra kalkylen, samt guida kunden har man kan installera och montera solceller på sin egen villa, helt själv. Intressant koncept!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *