Italian style

Den italienska designstilen går inte att ta miste på, med allt ifrån sköna soffor och loungemöbler i stilsäkra former till coola lampor och mjuka mattor. Här presenterar vi några av våra favoriter.

Den spanska formgivaren Patricia Urquiola är verksam i Italien sedan många år tillbaka, med samarbeten med bland andra Moroso, B&B Italia och Kartell. En av hennes kreationer för Moroso är den mjuka och välkommnande soffkollektionen Redondo. Den designades 2010 och består av soffa, fåtöljer och sittpuffar. Utan några raka vinklar eller kanter har den en organisk känsla och ett utseende som påminner om mjuka, kviltade marsmellows. Serien har tillhörande kuddar i samma vackra nyanser. 

Moroso har tillverkat soffor, fåtöljer och andra möbler sedan 1952. Genom åren har de hunnit göra många designersamarbeten, några utmärkta exempel är Ron Arad,  Carlo Colombo, Ross Lovegrove, Konstantin Grcic, Antoni Citterio och många fler. 

Soffan Sydney från Natuzzi är karakteriserad av moderna och linjära former, sina ben i nickel och sitt originella armstöd. Den finns i både tyg och läder, även i flera färger och storlekar. 

Natuzzi är välkända för sina soffor som de tillverkat sedan 1959. ”Bekväm harmoni” är ett uttryck som de tolkat i sina senaste kollektioner. 

Rena linjer och bekväma former 

Natuzzis soffa Sydney kännetecknas av sina linjära former och sköna material. Dess design är utformad för optimal avkoppling och ryggstödet inbjuder en att luta sig tillbaka.  

Generösa sittplatser med inslag av 50 – och 60-tal.

50-talets vindar

Minottis senaste kollektion med loungesystemet Smith har tydliga influenser av 50-talet. Soffbordet kommer från samma kollektion och hyllan Johns är designad av Rodolfo Dordoni.

Tidlösa loungemiljöer

Night&Day är ett soffsystem designad av Patricia Urquiola för Molteni&C. Den har tidlösa former med unika detaljer och kan kombineras på flexibla sätt i många olika variationer.

Starka inslag av färg skapar livfulla utrymmen.

Sängen Charles från B&B Italia är en modern klassiker med sin tidlösa och stilrena form. Sänggaveln matchar sängen helt och går att anpassa beroende på hur väggen och ens egna önskemål ser ut. 

B&B Italia grundades 1966 och hette från början C&B Italia. Idag är det ett av världens främsta företag inom moderna, designade möbler. De jobbar med formgivare som Antoni Citterio, Gaetano Pesce, Marcel Wanders, Zaha Hadid och Monica Armani. 

Jonathan Levien och Nipa Doshi, som tillsammans bildar Londonbaserade designstudion Doshi Levien, står bakom kollektionen Paper Planes för Moroso. Det är en serie assymetriska fåtöljer som för tankarna till just pappersflygplan och deras rena linjer. Fåtöljerna är dock betydligt mer hållbara, med en struktur i stål och säte i polyuretanskum. Doshi Levien har varit verksamma sedan år 2000, och sammanför i sin design olika kulturer och teknologier, historier, industridesign och hantverk. Deras designtänk passade in i Morosos filosofi om att skapa överaskande och nytänkande objekt. 

Nymodernism

Sängen Charles i färgen lila. Ramen är tillverkad i aluminium och sänggaveln finns i olika versioner, eller anpassad efter önskemål. Sängen tillför en modernistisk känsla i sovrummet.

Färgstarka framtida ikoner

Paper Planes, designade av Doshi Levien för Moroso. De är inspirerade av bland annat pappersflygplan och de passar perfekt in i Morosos designfilosofi med färgstarka och nytänkande objekt.