Per+Marilisa=Sant

Per+Marilisa=Sant

Per Gessle Selection 71750 Kurt & Lisa 2009,  Bolgheri, 249 kronor.
Per Gessle Selection 71750 Kurt & Lisa 2009, Bolgheri, 249 kronor.

Det är tre år sedan hitkungen Per Gessle inledde samarbetet med vindrottningen Marilisa Allegrini och vinerna de skapat tillsammans har fått ett mottagande över all förväntan.

Av Jan Holmström

Varje årgång av toppvinet Kurt & Lisa är unik, det understryker man genom att ändra etiketten varje år till glädje för alla samlare.

– Nysläppta årgången är bäst hittills, säger Per Gessle!

Om två mästare strålar samman för att skapa något har man all rätt att ha höga förväntningar på resultatet. Per Gessle och Marilisa Allegrini har känt varandra länge och tänkte länge på att göra ett samarbete.

För tre år sedan gjorde de slag i saken och toscanska toppvinet Kurt & Lisa blev en stor framgång hos både kritiker och publik.

Vinet Kurt & Lisa är en hyllning till Pers föräldrar, och det är deras bröllopsfoto som är huvudinslaget på etiketten, men utformningen varierar år från år, vilket är extra uppskattat av alla samlare och det höjer eventuellt värdet.

Också druvblandingen i vinet beroende på skörderesultatet för druvorna som ingår.

Kurt & Lisa är en klassisk Bordeauxblend med toscansk terroir. Årgången 2011 är den tredje i ordningen och den bästa hittills, konstaterar en mycket nöjd Per Gessle.

Druvorna har vuxit i det förnämliga distriktet Bolgheri. Huvuddruva är cabernet sauvignon som harmonierar fint tillsammans med merlot och cabernet franc. Vinet är kraftfullt och smakrikt med toner av plommon, svarta vinbär, rostade fat och örter. Eftersmaken är lång och nyanserad. Vinet går att dricka nu, men utvecklas ytterligare med några års lagring.

kommentarer

Liknande inlägg