Rum i haute couture

Rum i haute couture

Modemärket Maison Martin Margielas minimalistiska och anonyma stil är uppskattat för sin individualistiska framtoning. Det är känt för sina surrealistiska kläder och sin förkärlek till vitt, nu applicerar detta modehus för första gången dessa kriterier på ett hotellkoncept, La Maison Champs Élysées. Bakom den intetsägande hotell-éntren som leder in till hotellet hittar man tolkningar av verkligheten som utmanar besökaren med en lekfull interiör som visar upp nya överraskningar bakom varje hörn. Hotellet är beläget i Paris gyllene triangel med gångavstånd till stadens alla ikoniska sevärdheter såsom till exempel Avenue Montaigne och Champs-Elysées. Och hotellet i sig är helt klart värt ett eget besök. Fasaderna från Haussmann eran på detta hus, som idag ägs av La Maison des Centraliens, the Alumni Association of École Centrale Paris, renoverades av arkitekten Daniele Damon som också förbättrade och dramatiserade de historiska inslagen med hänsyn till husets historia.

Upplevelsen börjar redan då man kliver in i lobbyn där en rad olika scenografier samspelar till en harmonisk helhet. De 57 rummen och sviterna har alla bekvämlighet och lyx som centralt tema med bland annat sängar och vackra bäddningar i högkvalitativa
material. Sjutton av rummen och sviterna tillhör Couture-kollektionen och är inredda exklusivt av Maison Martin Margiela. Alla rummen sins-emellan är olika och inredda på ett sätt som tidigare inte skådats någon annan stans inom hotellvärlden. En rad visuella iögonfallande dekorationer har använts för att skapa en unik atmosfär.

Många av rummen är inredda av Maison Martin Margiela, något som syns i förkärleken till vitt och iögonfallande detaljer.
Många av rummen är inredda av Maison Martin Margiela, något som syns i förkärleken till vitt och iögonfallande detaljer.

I ett av rummen har man till exempel målat ett sagolikt landskap på en av tapeterna som reflekteras i spegelväggen bakom sängen på andra sidan rummet och skapar en spännande effekt. Dessa visuella effekter återfinns i alla rum men även i alla sällskapsytor i hotellet. Så i den eleganta restaurangen La Table du 8 som tillhör hotellet kan man uppleva att stolarna liksom svävar ovanför betonggolvet. De överdimensionerade listerna och de falska dörrarna förstärker den surrealistiska känslan. I loungen White Lounge har den stora ullmattan ett motiv som förställer ett klassiskt tak från en fransk byggnad och med specialeffekter målade på väggarna ser det ut som om tavlorna hängt där i åratal. Till skillnad från den starkt vita miljön i loungen har man i Cigarrbaren skapat en intim atmosfär med färgade golv, mörka väggar och lädersoffor som ger en bränd ton till rummet. Sommartid lever den fantastiska trädgården, designa av René Quendo, upp och utvecklas till ett helt kalejdoskop av färger och dofter. Vintertid skapar vintergrönska som buxbom, palmer och olivträd en grön oas i trädgården.

La Maison Champs Élysées.

8, rue Jean Goujon.

Beläget i den gyllene triangel i Paris med närhet till alla stora sevärdheter som Eiffeltornet, Sein och Champs-Elysées.

57 rum och sviter. Ingår i Design Hotels™

 

Historisk pärla

2 mil utanför Paris ligger det grandiosa slottet Versailles, som under 1700-talet var hem för kung Louis XVI och hans maka Marie Antoinette. Här finns ofattbara 6300 målningar, 200 skulpturer, 5000 antika möbler, och en hänförande trädgård. Versailles är perfekt för ett besök i kärlekens tecken, eller för den historieintresserade. Från centrum tar du dig enklast hit med snabbtåget RER, som tar cirka 35 minuter.

…..

Kunglig samling

Musee de Luxembourg är Paris äldsta museum, och bjuder alltid på intressanta och sevärda utställningar. Så även i vår då utställningen ”Josephine” (12 mars-29 juni) visar upp kejsarinnan Josephines konstsamling. Utställningen ger besökarna en exklusiv inblick i den kända kejsarinnans privata liv, vilket kantades av ett stort intresse för musik, resor och trädgårdar.

 

kommentarer