Lågmäld LYX

Lågmäld LYX

Hotellet Omm är beläget i Barcelonas fashionabla distrikt Passeig de

Gràcia och är ett funktionellt designkoncept framtaget av arkitekt Juli Capella och inredarduon Sandra Tarruella och Isabel Lopez. Sektioner av den unika fasaden i kalksten liknar bladen i en bok men den dekorativa och fantasifulla formen är faktisk funktionell. Fasadens design placerar fönstrena i ett visst läge i förhållande till ut-

sidan så att gästerna på så sätt slipper oönskad insyn i rummet. Detta tillåter även solljuset att flöda in i rummen medan de oönskade ljuden utifrån gatan hålls borta. I lobbyn har man fokuserat på öppna ytor och därför är den helt fri från butiker, trapphus och till och med diskar.

inredningen som är placerad här är väl utvald i en samstämmig nivå. I restaurangen Moo har man satsat på individuella konstverk här fångas gästernas uppmärksamhet till den konstnärliga servisen skapad av spanska konstnärer som Frederic Amat, Mario Eskenazi och Antonio Miró. Inredningskonceptet i hotellet, ritat av Tarruella och López, är baserad på enkla linjer, en fin balans mellan kulörer och olika volymer och mycket natur-material utan några extravaganta utsmyckningar. I det här fallet utesluter inte funktionaliteten inslag av överraskningar. De svarta gummiväggarna i korridorerna absorberar ljud men med två parallella ljusfälten som löper utmed dem skapar de en futuristisk och rymdlik atmosfär som verkligen överraskar.

Fasaden i kalksten påminner om bladen i en bok. Unikt och fantasifullt.
Fasaden i kalksten påminner om bladen i en bok. Unikt och fantasifullt.

Att komma in i de ljusa rummen från den mörka om-slutande korridoren utanför skapar en strak upplevelse. Dörren leder direkt in i det stora hotellrummet utan att man måste passera någon trång hall. Möbleringen är begränsad och består av inredning i olika moduler och endast en garderob i metall och en sektion med tv och musik skärmar av rummet från badrummet. Åter igen en minimalistisk lösning som inte förlorar komforten på något sätt. En kompletterande del med 24 nya rum och en hälso-avdelning med skönhetssalong och wellnessavdelning har ritats av samma inredarpar.

4

Hotell Omm, Rosselló 265, Barcelona.

Beläget i centrala Barcelonas shopping- och affärsdistrikt med utblick över Paseo de Gracia. 

91 rum. Ingår i Design Hotels™

 

Populär festival 

Primavera Sound har på snabb tid blivit en av Barcelonas mest uppskattade evenemang, och en av Europas mest innovativa musikfestivaler. En anledning till att besöka storstaden i början av sommaren alltså, för den 5 juni är det dags igen, och redan nu finns storheter som The Pixies och Arcade Fire på programmet. Läs mer på primaverasound.es.

…..

Löparfest

En av Europas mest uppskattade löpartävlingar är definitivt Barcelona Marathon. Den 16 mars beger sig tusentals löpare ut på den 42,2 kilometer långa rutten som tar dem förbi många av stadens historiska monument. Spring själv eller heja på – Barcelona Marathon är en folkfest för hela staden.

kommentarer