Diplomatisk design

Diplomatisk design

Det unika hotellet Das Stue i Berlin uppfördes ursprungligen 1930. Byggnadens diplomatiska arv är uppenbart med en byggnads-minnesmärkt och ståtlig arkitektur och en modernistisk fasad ritad av den tyska arkitekten Johann Emil Schaudt (1871-1957) inspirerad av dansk klassicism. Hotellet är beläget i Berlins diplomatkvarter och renoverades för att uppnå en avkopplande och modern atmosfär med öppna ytor och minimalistiska inslag. Arkitektfirman Axthelm Architekten gjorde en tillbyggnad på husets bakgård, den nya tillbyggnaden är klädd med ett blommönstrat foto på betongfasad och fungerar som en stark kontrast till den ruffa stenfasaden på huvudbyggnaden. De gemensamma utrymmena som lobby, coctailbarer och restauranger är artistiskt formgivna och inredda av designern Patricia Urquiola. Designföretaget Lvg Arquitectura S.L.P slutförde inredningen i sviterna och rummen.

12

 

Spa avdelning på Das Stue öppnar i gryningen när dagen ser solens första solstrålar. Här finns tre behandlingsrum, en inomhuspool, en sauna och ett gym. I anslutning till avdelningen med wellness ligger också två lounger som erbjuder avkoppling i en privat och elegant miljö. Var och ett av de 80 gästrummen är inredda i en modern, dämpad atmosfär som betonar blanka ytor och exklusiva textilier. Rummen är inredda så att de liknar den öppna planlösningen i en privat villamiljö med högt i tak, trägolv och en makalös utsikt över det intilliggande parkområdet Tiergarten.

13
Das Stue bjuder på en avkopplande miljö där historiskt möter nytt och modernt.

Elva rum har balkong eller terrass. Das Stue har även infört ecovänlig uppvärming av hotellets faciliteter för att kunna ta koncept med att föra samman modern nutid med historisk dåtid hela vägen.

Den kända designern Patricia Urquiola har formgivit och inrett hotellets gemensamma utrymmen.
Den kända designern Patricia Urquiola har formgivit och inrett hotellets gemensamma utrymmen.

Das Stue, Drakestrasse 1, Berlin.

80 rum. Ingår i Design Hotels™

Konstmarknad vid Zeughaus 

I Berlins citykvarter, nära den stora boulevarden Unter den Linden, anordnas varje helg en marknad för konst. Här fokuserar man på foto, skulpturer, mode och design. Bra urval med fasta priser. Ingen second hand.

…..

Nyskapande musik  

Berlin är känt för sitt breda och generösa kulturutbud och erbjuder något för alla, vare sig det kommer till musik, teater eller konst. I mars går den kända festivalen MaerzMusik av stapeln, vars mål är att upplösa gränsen mellan kammarmusik, innovation, experimentellt och konst. Festivalen pågår mellan den 14-23 mars, mer info på berlinerfestspiele.de.

 

kommentarer