Designsäkra rum

Designsäkra rum

Det här hotellet uppfördes ursprungligen som ett privat hem på 1800-talet. De sociala ytorna i hotellet Unico Madrid har fortfarande kvar den aristokratiska hemkänslan i väggarna. Bakom den vita fasaden lyser stora facklor upp dörröppningen. Huset har bland annat spektakulära mosaikgolv och ett stort svart marmorbord skapar en dramatisk atmosfär när man kliver in i receptionen.

3

De eleganta textilierna i sammet, linne och siden i mjuka neutrala färger som även genomsyrar hotellets interiörer skapas en ombonad och mysig atmosfär för gästerna att upptäcka då de kliver vidare in i hotellets miljöer. Rakt igenom hela inredningen samsas den traditionella stilen i en perfekt mix med den moderna. I den vackra gamla trappan som är centralt placerad i hotellets atrium hänger till exempel en modern installation av den spanska konstnären Jacinto Moros. Dagtid är hotellet upplyst med noga utvald väggbelysning designad av Jaime Hayon för Metalarte och hallbelysning formgiven av Miguel Mila.

4

Kvällstid står doftljus i centrum med en lugnande och avkopplande inverkan på gästerna och atmosfären. Vare sig det är morgon, middag eller kväll så är trädgården med sina sköna soffor av Patricia Urquiola en tilldragande magnet i hotellet. Här samlas gästerna och njuter av miljön med den doftande spaljén av lavendel och jasmin. Här finns också centralt placerad en utomhusspis designad av Ignacio Garcia-Vinuesa, som förvandlar kyliga kvällar till en varm och skön upplevelse.

2

De 44 rummen har stora fönster som tillåter ljuset att flöda in medan de eleganta trägolven är klädda med mjuka sköna mattor. De spännande mönstrade tapeterna i rummen står i kontrast till den i övrigt neutrala inredningen medan väl placerad belysning lyser upp och accentuerar konsten och fokuspunkterna i rummen. De vackra badrummen fungerar som spa inredda med badkar och massageduschar formgivna av Jaime Hayon. Badrummen är utrustade med produkter från Rituals och en mjuk badrock. Ägaren av hotell Unico Madrid, Pau Guardans, har lyckats att skapa något han själv önskat och en miljö som både är upplevelserik och avkopplande för sina gäster.

Unico Madrid, Calle Claudio Coello 67 Madrid.

Beläget i det centrala Madrid nära till många av de stora sevärdheterna och ett stenkast från många av de bästa restaurangerna, shoppingen och nattklubbarna som huvudstaden har att erbjuda.

44 rum.  Ingår i Design Hotels™

 

 

kommentarer