Nya oaser i asiatisk stil

Nya oaser i asiatisk stil

Den omtyckta och avslappnande oasen Yasuragi Hasseludden har fått nya miljöer. 27 stycken nyinredda hotellrum och nya mötesplatser med inspirationen hämtad från Japan står nu klara i den unika miljön i Stockholms skärgård.

De nya miljöerna på Yasuragi Hasseludden har alla en mer betonad inspiration hämtad från det asiatiska formspråket. Med unika fototapeter, stråmattor, textilier och sänggavlar har en stark japansk influens fått råda. De nya hotellrummen är ritade av White Arkitekter och har en magnifik utsikt då de byggts till ovanpå den äldre byggnaden. Alla rummen skiljer sig åt men har en gemensam färgsättning med en färgskala som går i blått och har hämtat nyanserna från naturen utanför. Det japanska vågmönstret, Seigaiha, går även igen på flera ställen.

Även mötesplatserna på Yasuragin har fått ny inredning i modern japansk stil. Här är det Doos Arkitekter som stått för inredningen.

yassuraggi2
De nya sällskapsytorna har en levande och inspirerande atmosfär som ökar kreativiteten.

– Japan är verkligen ett land med kontraster och det vill vi också visa för mötesgästerna som nu får möta allt från mangamålningar till japansk trädgårdskonst, säger Alexandra Wachtmesier, Doos Arkitekter.

Den unika badavdelningen har också fått sig ett lyft och utökats. Här är det Kastrup Sjunnesson arkitekter som fått uppdraget att skapa en avkopplande miljö på den nybyggda altanen. Här ligger nu en bastu och i skydd av tallskogens lugn fem nya varma utomhuskällor. En nya avkopplande och ljuddämpande lounge har också tillkommit.

I den avkopplane miljön intar man även hälsosam mat och den nya nyttiga Energipausen bjuder på rawfood med bland annat ingredienser som nötter, juice, torkad frukt tillredda med inslag av japanska smaker.

– Besökaren på Yasuragi ska mötas av en helhetsupplevelse där varje del är en lika viktig pusselbit för återhämtning, sinnesnärvaro och ny inspiration. Samtidigt är det viktigt för oss att skapa miljöer som tillfredsställer olika företags skiftande behov och därför är vi nu stolta över att kunna inviga vår nya mötesavdelning där det finns ett sorts rum för varje typ av möte, säger Florence Cardell, marknads- och försäljningschef på Yasuragi Hasseludden.

Yassuraggi

kommentarer

Liknande inlägg

Dagbädd 80x180 cm, design av Anita Johansen, i ek med klädsel i grå ull, 14 999 kr.