Habitat öppnar i Sverige

Habitat öppnar i Sverige

Äntligen kan vi köpa snygg och smart design från det engelska designvarumärket Habitat. Den internationella inredningskedjan Habitat öppnade nämligen i augusti sin första butik i Sverige. Den 800 kvadratmeter stora butiken ligger i PUB varuhuset i Stockholm och kommer att drivas av personerna bakom den välkända inredningsbutiken Room på samma adress.

– Habitat kompletterar vårt eget sortiment på ett mycket bra sätt, Room och Habitat har olika styrkor och uttryck som tillsammans gör PUB ännu mer spännande för alla som gillar inredning, säger VD Per Krook.

2
Habitat grundades av Sir Terence Conran i Storbritannien 1964.

Habitat grundades av Sir Terence Conran i Storbritannien 1964. Hans första butik låg på Fulham Road i Chelsea i London. Butiken blev snabbt känd med sina vackert mönstrade klinkergolv, vitmålade tegelväggar och vitmålade träbjälkar med spotlights i taket. Här stod produkterna i centrum men anledningen till att butiken blev känd så snabbt var enligt Sir Terence Conran själv att man sålde billiga burkar för förvaring av pasta i en tid just då pastan blev en populär maträtt i England. 1973 öppnade man sin första butik utanför Storbritannien då man slog upp portarna till butiken i Paris. Under samma period blev de även kända för att publicera snygga produktkataloger med trendiga produktbilder av moderna miljöer. Idag säljer Habitat sina produkter i ett tiotal länder världen över och är ett tongivande designmärke inom inredning.

3
I augusti öppnade Habitat sin första butik i Sverige.

kommentarer

Liknande inlägg

Dagbädd 80x180 cm, design av Anita Johansen, i ek med klädsel i grå ull, 14 999 kr.