Lustfyllt

Lisa vann Åhléns designtävling med prunkande blomster & blad.

Lisa Leierth som är bosatt i Göteborg är en mångfacetterad designer som jobbar mycket med illustrationer och mönster, men designar även kläder. Hon säger själv att hon inte vill hamna i ett fack utan vill vara bred i sitt skapande.
– Det är roligt med olika sorters uppdrag, menar hon.

Lisa studerade Design och Konsthantverk på HDK i Göteborg och hade turen – och formkänslan – att vinna Åhléns Designtävling 2009 med sina vackra textilier som går under namnet Prunka & Prakt. Sedan januari i år säljs dessa tyger, kuddar, gardiner och pläd i alla Åhléns butiker. Just nu är hon i full färd med att lansera sina tröjor, en av dem bär hon på bilden, och i augusti kommer hennes illustrationer på Systembolagets presentförpackningar.
– Mellan uppdrag tecknar jag på egna grejer och gör väggmålningar, säger hon lite hemlighetsfullt.

På frågan om hennes designfilosofi säger hon helt enkelt att hon inte har någon.
– Vi fick lära oss designmetodik i skolan, något jag sedan har försökt mig på utan att det har funkat, berättar hon vidare. Jag gör vad jag tycker är kul och har lätt att anpassa mig till de olika designuppdrag som kommer min väg.
Och det måste väl vara så om man med en talang som Lisas. Hon har fullt upp att göra nästan jämt och det ska bli spännande att se vad hon kommer ut med härnäst. Så länge uppdragen är roliga så blir resultatet garanterat bra, ett garanterat recept på framgång.
– Utan lust finns inte den där extra kryddan, avslutar hon.

Be first to comment


*