Katarinas gömmor

Med uppmärksamhet och intresse för att samla historier är Katarina på väg ut på formgivande äventyr.

Katarina Häll är 27 år och van att placeras i facket ung och lovande formgivare. Själv säger hon:

– Det är härligt med det här yrket, man får vara ung så länge.

En Beckmansutbildning blandad med lika delar dokumentärfoto och etnologi har format hennes tänkande och formgivning. Examensarbetet blev ett bloggkafébord med tillhörande tjock bok och en kaffekopp med inbyggd Ballografpenna. Koppen heter Poem och kommer under våren att presenteras på Design House Stockholm.

– Med denna kopp vill jag påminna om att ta det lite lugnare och erbjuda ett alternativ till det allt vanligare i-farten-latte-drickandet.

Möbler med inspiration av det hemliga och dolda är temat för möbelserien Save. Skåpen har standardmått för att rymma två rader pärmar och finns i dag bland annat på en reklambyrå som Katarina inrett.

– Begränsningar är en del av formgivarens jobb och det är faktiskt något som jag börjat gilla.

Nu närmast väntar arbete med att utveckla fågelmuseet i Varberg samt mässa i Istanbul där en spegel, en lampa och några krokar ska ställas ut. Inspiration kommer denna gång från den gamla rovan som i den nya versionen saknar visare – i stället blir det utifrån din egen spegelbild som du får möjlighet att observera tidens gång.  

I Save-bordet finns ett dolt fack där det går att spara och gömma undan sina privata saker. Tanken är densamma som att gömma något under en golvplanka.
Här finns lönnfack och luckor som till synes är förspikade, precis som de på gamla hus, men plankorna här fungerar som en dold låsmekanism.

Be first to comment


*